April, maand van de parasiet

Groeiend aantal deelnemende dierenartsenpraktijken aan de Maand van de Parasiet

Een groeiend aantal dierenartsenpraktijken in 2019 neemt deel aan de jaarlijkse campagne Maand van de Parasiet. Dit is een initiatief van ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) in zowel Nederland als België. ESCCAP draagt bij aan preventieve gezondheidszorg van huisdieren.  De jaarlijkse voorlichtingscampagnes informeren over bepaalde gezondheidsaspecten die van cruciaal belang zijn voor zowel dier als eigenaar. Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang en de mogelijkheden van parasietenbestrijding. Wetenschappelijke en onafhankelijke voorlichting over dit onderwerp blijft belangrijk.

 

Maand van de Parasiet in de praktijk

De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om eigenaren, verzorgers, therapeuten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasietenpreventie bij gezelschapsdieren. Hiervoor is een promotiepakket samengesteld met posters, flyers en een ontwormingsdiagram. Tevens ontvangt men een sticker voor op de deur zodat zichtbaar is dat men ESCCAP ondersteunt.

Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Praktijken die conform de Europese ESCCAP richtlijnen werken kunnen zich aanmelden op www.esccap.eu. Eigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding.

 

ESCCAP Benelux

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is een hulpmiddel om de aandacht op dit onderwerp te vestigen in de praktijk. Praktijken die een Maand van Parasiet promotiepakket willen aanvragen kunnen contact opnemen met het secretariaat: 035-6255188.

 
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant