Varkensvoeding in de Praktijk

Periode: 20/11/2017 21/11/2017
Locatie: Wageningen, Nederland
Korting:
Informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van varkensvoeding? De cursus Varkensvoeding in de praktijk is dé uitgelezen kans voor professionals uit de (toeleverende) varkens- en voederindustrie, overheid, onderwijs, onderzoek en veterinaire praktijken.
Onze aanpak

Tijdens deze tweedaagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een bezoek aan de stallen van het Varkens Innovatie Centrum. De onderwerpen worden
door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen betreft:
• Eiwitvoorziening en -benutting bij varkens
• Voersystemen in de varkenshouderij
• Energievoorziening en -benutting
• Voeding en gezondheid
• Voeding onder suboptimale omstandigheden
• Voeding en vruchtbaarheid
• Voedermiddelen in de varkenshouderij
• Doelgericht voederen van zeugen
• Het opslaan en voeren van vochtrijke diervoeders
• Invloed van voersamenstelling op voeropname

Doelgroep
De cursus Varkensvoeding is gericht op het verrijken van kennis van professionals (wo - of hbo niveau), die werkzaam zijn in de varkens- en voederindustrie, in het onderwijs, onderzoek en in veterinaire praktijken.
Ook deelnemers vanuit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom in deze cursus.

Resultaat
De cursus Varkensvoeding in de praktijk biedt u een opfrissing van uw basiskennis over de energie- en eiwitstofwisseling van varkens en overzichten van de grondstoffenmarkt en voersystemen voor de toekomst. Daarnaast krijgt u praktische en up-to-date informatie
over het op maat voeren van zeugen, vleesvarkens van variërende gezondheidsstatus en over het voeren van bijproducten. Na de cursus bent u in staat deze kennis toe te passen in uw dagelijks werk doordat de wetenschappelijke kennis wordt overgedragen met een sterke link naar de praktijk.

Praktische informatie
Data: 20 & 21 november 2017
Locatie: Sterksel (dag 1) en Wageningen Campus (dag 2)
De cursus kost € 1195,- per persoon. De prijs is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, lunch en een netwerkborrel na elke cursusdag.
De inschrijftermijn loopt tot 16 oktober 2017.
Na 16 oktober ontvangen deelnemers een email met informatie over de locatie, betalingswijze, het programma en de deelnemerslijst.
 

© 2011 VETWorks - alle rechten voorbehouden.

VETWorks webdesign HTML5 Compliant